Storleksguide Made by Marley produkter måttband

Storleksguide


Här finner du instruktioner för hur du tar fram de mått som vi behöver för att kunna tillverka din produkt. Det är viktigt att du mäter noggrant för att produkten i slutänden ska passa dig eller din hund så bra som möjligt. Om du inte har något måttband går det även bra att använda ett snöre och sedan mäta med en linjal hur långt det blev.

Paracord armband Fishtail turkos teal röd gul flerfärgad från Made by Marley

Armband


Om du vill beställa ett armband så behöver vi veta vad du har för mått runt din handled. Det är viktigt att du mäter tajt så att vi får ditt faktiska handledsmått, annars blir armbandet i fel storlek. Vi tillverkar sedan ditt armband så att det blir lagom stort för just din handled.

Bälte paracord färg teal från Made by Marley

Bälte


Om du vill beställa ett bälte behöver vi veta vad du har för midjemått. Var noga med att mäta just där bältet ska sitta.

Hundhalsband paracord modell Fishtail fläta fina färger från Made by Marley

Hundhalsband

Om du vill beställa ett hundhalsband så vill vi veta följande:


  1. Hundras/hundens storlek och vikt.
  2. Halsmått (omkrets) både där du vill att halsandet ska sitta samt längst upp på halsen, precis under huvudet.
  3. Huvudmått (omkrets) där huvudet är som störst.


Det är viktigt att du mäter tajt intill kroppen så att vi får hundens faktiska kroppsmått, annars finns det en risk att halsbandet inte kommer passa då majoriteten av våra halsband inte är justerbara. Det är också viktigt att hunden står upp när du mäter, annars blir det inte rätt mått. Vi tillverkar sedan halsbandet så att det passar perfekt på just din hund.

Koppel till hund i paracord färg turkos och teal från Made by Marley

Koppel


Om du vill beställa ett koppel så behöver vi veta hur långt du vill att det ska vara samt vilken typ av hund du har. Vi anpassar storleken på pistolhaken efter hur stor och stark eller liten och nätt din hund är.

Hundsele

Om du vill beställa en hundsele så behöver vi veta din hunds mått enligt bilderna här intill. Det är viktigt att du mäter tajt intill kroppen då det är de faktiska kroppsmåtten vi vill ha. Tänk bort ringarna på selen när du mäter, vi vill ha måtten hela vägen från punkt till punkt. Vi tillverkar sedan selen så att den passar perfekt på just din hund. Det är väldigt viktigt att du mäter noggrant, bara någon cm fel gör att selen inte sitter som den ska. Det är även viktigt att hunden står upp när du mäter, annars blir måtten fel.


A = Bröstmåttet Omkretsen runt bröstkorgen strax bakom "armhålorna". Mät inte för långt fram eftersom en sele inte bör sitta precis i armhålorna för då kan den skava. Be gärna någon hålla ett finger mitt uppe på ryggen där du mätte så du vet vilken punkt du ska mäta axelmåttet ifrån.


B = Axelmåttet Måttet från en punkt mellan skuldrorna mitt på ryggen, i höjd med där bröstmåttet går, till en punkt mitt på bröstet framtill – "bröstknölen". Vi vill ha måttet på ett av dessa band, inte det sammanlagda måttet.


C = Magmåttet Måttet mellan "bröstknölen" framtill och ner under magen bak till en punkt mitt under bröstkorgen i höjd med där bröstmåttet går, alltså till där magbandet möter bröstbandet.

Maila mig på

hej@madebymarley.se