VAD ÄR PARACORD?

Paracord är en väldigt hållbar nylonlina bestående av en kärna av trådar som omsluts av ett vävt yttre skal. Ordet paracord är en sammandragning av det engelska ordet för fallskärmslina - "parachute cord". Linan användes ursprungligen av den amerikanska militären under andra världskriget och redan då började man fläta olika saker av paracord för att få med sig så mycket lina som möjligt ut i fält. Än idag används linan inom militären och hållbarheten är så bra att till och med astronauter har använt den till reparationer på Hubbleteleskopet. Den vanligaste varianten, typ III, tål en belastning på upp till 550 lb, vilket motsvarar ungefär 250 kg. Trots att den är endast 4 mm i diameter. Det är den här varianten vi använder oss mest av.

Idag är paracord som allra populärast bland friluftsfolk, kanske mest som ett snyggt smycke men även som "överlevnadsarmband" då tanken bakom designen av dessa armband är att man enkelt ska kunna sprätta upp dom och använda linan om det skulle behövas. Kanske till att fästa utrustning med på din ryggsäck, bygga vindskydd, som torklina, bygga fällor, göra snöskor eller till spjälning av en bruten fot. Man kan också ta ut innertrådarna och använda dom som sytråd, tandtråd eller för att göra ett fisknät.

Vi på Made by Marley har inriktat oss på hund- och kattillbehör såsom halsband, koppel och sele. Som med andra ord är väldigt hållbara och dessutom riktigt snygga. Vi gör även armband, bälten och nyckelringar. Skulle du ha något annat produktönskemål så säg bara vad du är ute efter så gör vi allt för att skapa det du söker.